Et nedslagsmærke i golf opstår, når golfbolden rammer græsset og laver en fordybning. Især på greenen, hvor underlaget er meget fint kan et nedslagsmærke tydeligt ses. Bolden rammer med stor kraft underlaget, og ender med at lave en lille fordybning. En sådan fordybning kan være til stor gene for spillere, som skal putte det sidste stykke ind til hullet. Man regner med, at greenen er uden fordybninger, når man planlægger et put.

Hvordan retter man et nedslagsmærke i golf?

Når du har lavet et nedslagsmærke på en green, er du forpligtet til at rette det op igen. Hvis man ikke retter det op igen, kan græsset dø på nedslagsstedet, da jorden og rødderne er blevet trykket sammen så vand og luft ikke kan komme til græsset. Opretningen sker med din medbragte pitchfork. Du stikker pitchforken i jorden rundt i kanten af mærket, og vipper den ganske let, så der åbnes op til rødderne, og jorden løsnes. Det er også god stil lige at rette et par andre nedslagsmærker, som andre spillere har glemt eller overset.

Kan man lave nedslagsmærker på en golfsimulator?

Når du spiller på en golfsimulator, er der ikke nedslagsmærker med i spillet. Du kan regne med at greenen er “perfekt”, uden mærker. Dog slår man ofte putningen fra, og spiller i stedet med gimmies. Du slipper således også for at skulle oprette dine nedslagsmærker. Det er derfor heller ikke et krav at du medbringer en pitchfork, når du spiller golf på en simulator.

Prøv en golfsimulator – book tid allerede i dag!