En birdie i golf betyder, at du har brugt et slag mindre end par for hullet på at få din bold i hul. På et par 5 hul betyder det altså, at du har brugt 4 slag i alt. Det er rimeligt godt klaret.

På samme måde kan du få en birdie på et par 4 hul ved at gå hullet i 3 slag. Du har tilsvarende hele 2 slag på et par 3 hul for at få en birdie. Hvis du bruger endnu et slag mindre, har du lavet en eagle.

Hvordan laver man en birdie i golf?

Hvis du på et par 3 hul kommer rimeligt tæt på hullet allerede i første slag, kan du helt springe indspillet over, og putte i hul på det andet slag. Derved har du lavet en birdie. På par 4 huller har du hele to slag til at komme i hul, så du kan betragte banen som en par 3 og komme i hul på tredje slag. Det giver også en birdie. På de lange par 5 huller har du lidt mere frihed, og hvis du er god til at slå langt og præcist, kan du komme på green allerede i tredje slag. Kommer du i hul på fjerde slag, har du din birdie. I modsætning til en eagle er dette lidt lettere.

Kan man lave en birdie på en golfsimulator?

Ja, man kan godt lave en birdie på en golfsimulator. Siden der ofte spilles med en meget venlig gimmie-radius, kan man ofte spare et slag på hullet i putningen. Det forudsætter dog stadig, at man kommer rimeligt langt og ganske tæt på hullet i de første slag, så man kan sænke bolden i det sidste slag.

Kan du lave en birdie på en golfsimulator? Book tid, og forsøg allerede i dag!