Et huls par angiver hvor mange slag banen er normeret til, og sættes ofte ud fra længden fra tee til green samt placering af hasarder på banen. Normalt snakkes om huller med par på 3,4 eller 5. Der er enkelte baner som også har par 6 huller, men det er snarere en undtagelse end en regel.

Dit handicap justerer således hvor mange slag du har til det enkelte hul, hvor et handicap på 0 giver dig samme antal slag til hullet, som hullets par. Det forudsætter dog, at der ikke er en banejustering af dit handicap først.

Hvad er par i golf?

Hvis du spiller et hul til par, har du brugt netop samme antal slag på at få bolden i hul, som banens par-tal. Altså 5 slag på et par 5, 4 slag på et par 4 og 3 slag på et par 3. Hvis du bruger et andet antal slag, kan dit resultat ofte have et andet navn:

Kan man lave par på en golfsimulator?

Ja, hvis du spiller et hul med samme antal slag som hullet par, har du lavet par. Dette kan også gøres på en golfsimulator. Det er også muligt at spille en af de sjældne par 6 baner, hvis der er lyst hertil. Det kan dog godt kræve en del træning eller held at spille til par.

Har du lyst til at prøve en golfsimulator? Book tid nu, og prøv allerede i dag!