En albatross, også kaldet en double eagle, betyder, at du har brugt 3 slag mindre end par for hullet. På et par 5 betyder det at du kun har brugt to slag på at komme i hul. Tilsvarende har du lavet et hole-in-one på et par 4 hul. Det er ikke muligt at lave en albatross på et par 3 hul, da det ville betyde at du skulle komme i hul uden at slå til bolden overhovedet. Man må ikke forveksle dette golfudtryk med den mere kendte brug af ordet.

Hvordan laver man en albatross i golf?

Du kan lave en albatross i golf ved at lave en hole-in-one på et par 4 hul. Det er ret usandsynligt, da par 4 huller er rimeligt lange, men det kan godt ske. Tilsvarende kan du på et par 5 hul komme så tæt på hullet i første slag, at du kan komme i hul allerede på næste slag. I modsætning til en eagle og en birdie, er en albatross markant sværere at udføre. Det kan dog stadig godt lade sig gøre. Her lykkedes det for Tommy Fleetwood i European Tour, og en række andre fanget på kamera.

Kan man lave en albatross på en golfsimulator?

Ja, det kan godt lade sig gøre. Hvis du kommer tæt nok på hullet i første slag på et par 5 hul, får du putningen foræret som en gimmie. Tilsvarende kan du lave en hole-in-one på et par 4 hul, og derved har du fået den eftertragtede albatross.

Kan du lave en albatross på en golfsimulator? Book tid, og forsøg allerede i dag!